Lifty/podnośniki do maski - ktoś montował?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Przem78
    Rider
    • 2013
    • 561

Zamieszczone przez mac_aaron
    Dobra z 10 osób będzie już, trzeba zrobić listę, puścić zapisy jeszcze jakiś czas, wybrać osobę godną zaufania do zbiórki kasiory i lecimy z koksem.
    To może jak już napisałeś do nich maila i przełamałeś "pierwsze lody" to może też dokończył byś sprawę lub nawet został "naszym człowiekiem" na Superskoda ??!!. O uczciwość się nie martwię bo CKK prawdę powie :P. Pytanie czy miał byś chwilę czasu na ogarnięcie tego tematu (patrząc na rosnącą ilość Octavii na ulicach takich tematów może być więcej) Ode mnie masz na pewno +1. Oczywiście jest to jak najbardziej luźna propozycja !!!
    Pozdr. Przemek

Komentarz

• mac_aaron
      Elegance
      • 2012
      • 984
      • Octavia III (5E3)
      • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Dajcie mi weekend na pomyślunek jak to przeprowadzić, potrzebna jest możliwość płacenia w Euro. Ja mogę zapłacić kredytówką ale wtedy przeliczamy Euro po kursie Deutsche Banku. Przesyłka po Polsce kurierem jakieś 15PLN od sztuki.

Aha trzeba zasięgnąć języka w SAP jak z gwarancją, bo w moim dziadowskim ASO przypieprzyli się ostatnio, że sam zamontowałem uchwyt na telefon (no comment).

Komentarz

• neoXs
        Rider
        • 2010
        • 555

Też mnie interesuje ten mod ale mam obawy co do gwarancji (na pewno będzie jakieś ale...) oraz trwałości/dobrego mocowania tych śrub. Zwłaszcza ta przy samej masce - wykręcali ją długo i była dosyć duża, a w jej zastępstwo poszła dużo mniejsza śrubka. Poczekam na Wasze wrażenia po montażu i może wtedy się zdecyduję :P

Komentarz

• bob_best
          Rider
          • 2013
          • 744
          • Octavia III (5E3)
          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez neoXs
          Też mnie interesuje ten mod ale mam obawy co do gwarancji (na pewno będzie jakieś ale...) oraz trwałości/dobrego mocowania tych śrub. Zwłaszcza ta przy samej masce - wykręcali ją długo i była dosyć duża, a w jej zastępstwo poszła dużo mniejsza śrubka. Poczekam na Wasze wrażenia po montażu i może wtedy się zdecyduję :P
          też mnie ta śruba dość mocno zastanowiła - ori była na prawdę solidna a ta nowa to taka pipka w sumie.

No i standardowo - obawiam się co powiedzą w Skodzie na temat gwarancji bo w Fiacie mało czego się czepiają ale w Skodzie chyba jest dużo gorzej? Nie mam doświadczeń ale z Waszych wypowiedzi widzę, że chyba lepiej odpuścić :?
          Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam

Komentarz

też chętnie bym sobie taki zestaw zakupił ale 40E + wysyłka to wyjdzie nam ok 220zł.
            Na zdjęciach widać że siłownik ma siłę = 280N. Na allegro czy w sklepach motoryzacyjnych takie siłowniki można kupić w cenie ok 20-50zł (2 sztuki) wystarczy dopasować długość a z tym nie będzie widać problemu.
            Z tego co widzę to śruby wykorzystane do mocowania tego można kupić na allegro średnio po 8zł sztuka trzeba by tylko sprawdzić jakiej średnicy są śruby w O3 i odpowiednie śruby dokupić z allegro.
            Tak więc samemu taki zestaw można by złożyć za niecałe 100zł

Komentarz

• Przem78
              Rider
              • 2013
              • 561

Aha trzeba zasięgnąć języka w SAP jak z gwarancją,
              Dzisiaj będę w swoim ASO to się dopytam
              Pozdr. Przemek

Komentarz

• neoXs
                Rider
                • 2010
                • 555

Jako, że dolewałem płynu do spryskiwaczy to przyjrzałem się dokładnie śrubom trzymającym maskę - są naprawdę duże i solidne. Takiej małej śrubeczce siłownika średnio ufam, tym bardziej, że maska do lekkich nie należy.

Komentarz

• maciek071
                  Drive
                  • 2013
                  • 69

Rzeczywiście po dokładnym oglądnięciu filmu z montażu oryginalne śruby wyglądają na dużo "masywniejsze"
                  Octavia III 1.4 TSI Elegance Biel Kombi + Amazing + Dynamic + kilka innych
                  Wyprodukowana 07.04.14
                  Odebrana 18.04.14

Komentarz

• greg505
                    L&K
                    • 2013
                    • 1239

jak byscie cos zamawiali to dajcie znac, zamowilbym sobie nowy grill
                    Black magic

Komentarz

byłem dziś w aso lellek po cześci przy okazji dopytałem się serwisanta co by było gdybym zamontował siłowniki maski. Odpowiedz jeśli nie przyjadę z usterką "odpadł mi błotnik" lub "oderwała mi się maska" modyfikacja ta nie będzie miała wpływy na ogólną gwarancję.

Komentarz

• nokius
                        Rider
                        • 2010
                        • 498

Panowie zamawiamy czy nie ? - śrubki się zmieni, dorobi, przerobi czy coś tam ważne by siłownik był.
                        O3
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...270360#1270360
                        O2
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38454

Komentarz

• mac_aaron
                          Elegance
                          • 2012
                          • 984
                          • Octavia III (5E3)
                          • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Ja pasuje moje ASO zbyt upierdliwe, a gwarancji mam 4 lata...

Komentarz

• nokius
                            Rider
                            • 2010
                            • 498

Ja pasuje moje ASO zbyt upierdliwe, a gwarancji mam 4 lata..
                            Zmień aso bo łaski to oni nie robią :evil:
                            Ja zrobilem program , wiele innych modów i aso jakoś nie widziało problemu
                            O3
                            O2

Komentarz

• Trancer
                              Ambiente
                              • 2014
                              • 201

Zamieszczone przez ojciec_
                              też chętnie bym sobie taki zestaw zakupił ale 40E + wysyłka to wyjdzie nam ok 220zł.
                              Na zdjęciach widać że siłownik ma siłę = 280N. Na allegro czy w sklepach motoryzacyjnych takie siłowniki można kupić w cenie ok 20-50zł (2 sztuki) wystarczy dopasować długość a z tym nie będzie widać problemu.
                              Z tego co widzę to śruby wykorzystane do mocowania tego można kupić na allegro średnio po 8zł sztuka trzeba by tylko sprawdzić jakiej średnicy są śruby w O3 i odpowiednie śruby dokupić z allegro.
                              Tak więc samemu taki zestaw można by złożyć za niecałe 100zł
                              Dokładnie, zgadzam się. A śruby faktycznie wyglądają marnie, szczególnie ta wkręcana w maskę, przy zamawianiu śrub dobrze by było zwrócić uwagę na ich twardość, bo maska swoje waży i śruby 8.8 to minimum, poza tym ta w masce powinna być dłuższa od tej w nadwoziu.

Komentarz

• mac_aaron
                                Elegance
                                • 2012
                                • 984
                                • Octavia III (5E3)
                                • CJSA 1.8 TSI 180 KM

nokius, jasne i dla dwóch otwarć maski miesięcznie na dolanie płynu sprysków zmienię ASO o 150km. Super pomysł :evil:

Komentarz

• bob_best
                                  Rider
                                  • 2013
                                  • 744
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez nokius
                                  Panowie zamawiamy czy nie ? - śrubki się zmieni, dorobi, przerobi czy coś tam ważne by siłownik był.
                                  ja odpuszczam, przede wszystkim te śrubki są śmiesznie małe przy ori (ta przy masce), poza tym na razie szkoda mi na to kasy (poszła na felgi :P)
                                  Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam

Komentarz

• maciek071
                                    Drive
                                    • 2013
                                    • 69

Ja również dam sobie z tym spokój na tą chwilę. Na razie czekam cały czas na autko...
                                    Octavia III 1.4 TSI Elegance Biel Kombi + Amazing + Dynamic + kilka innych
                                    Wyprodukowana 07.04.14
                                    Odebrana 18.04.14

Komentarz

• nokius
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 498

nokius, jasne i dla dwóch otwarć maski miesięcznie na dolanie płynu sprysków zmienię ASO o 150km. Super pomysł :evil:
                                      No 150 km to faktycznie może być problem , ale z drugiej strony jak Aso jest takie upierdliwe to nawet żarówki na leda nie wymienisz bo stracisz gwarancje :wink:
                                      O3
                                      O2

Komentarz

• Basik_
                                        Rider
                                        • 2013
                                        • 667

Panowie, a nie taniej będzie zrobić tak jak pisał ojciec_ Trzeba by znaleźć jakąś firmę w PL która dostarczy siłowniki o odpowiedniej sile i śrubki dopasować. Ja niestety nie mam kontaktów wśród takich firm.
                                        Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

Basik_, siłownik dostaniesz na allegro, długość też dopasujesz bez problemu wystarczy otworzyć maskę i zmierzyć jaka jest odległość między jednym a drugim punktem montażowym. Na podstawie tego wymiaru kupi się odpowiednie siłowniki.
                                          Nie wiem co się tak tych śrubek czepiliście .... średnica jest taka sam jak ori go pasuje w ori gwint. Łepek (kulka) nie może być większa bo siłowniki mają standardowe gniazdo na tą kulkę ....

Komentarz

• rodaczek
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 1602
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

W dziale OII jest parę stron na ten temat.

Poczytajcie

Moja Octavia:
                                            http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...-1-6-mpi-combi
                                            Rafał

Komentarz

• m4g
                                              Drive
                                              • 2008
                                              • 81

też bym się pisał na jakieś grupowe zamówienie. W maju będę w Ostarvie -> Pradze może jak się nic nie ruszy tu z tematem to spróbuje się czegoś dowiedzieć na miejscu.
                                              Jest 1.4 TSI Elegance Blue Race 18' Golus
                                              Mój błękitny Skarb!

Komentarz

• neoXs
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 555

Basik_, siłownik dostaniesz na allegro, długość też dopasujesz bez problemu wystarczy otworzyć maskę i zmierzyć jaka jest odległość między jednym a drugim punktem montażowym. Na podstawie tego wymiaru kupi się odpowiednie siłowniki.
                                                Nie wiem co się tak tych śrubek czepiliście .... średnica jest taka sam jak ori go pasuje w ori gwint. Łepek (kulka) nie może być większa bo siłowniki mają standardowe gniazdo na tą kulkę ....
                                                Tylko, że ori śruby zwłaszcza przy masce odkręcali i odkręcali, zaś samo przykręcenie śrubek siłownika to kilka ruchów. Wielkość śrub (nie główek) jest tu dosyć niepokojąca. W porównaniu do O2 z linku powyżej wynika, że tam nie ingerowano w mocowanie maski do samochodu, a w O3 już tak.

Komentarz

• greg505
                                                  L&K
                                                  • 2013
                                                  • 1239

Filmik z montazu
                                                  Black magic

Komentarz

• Amix
                                                    Ambiente
                                                    • 2014
                                                    • 220

Na masce są śrubki 8mm na torx, a na dole 6mm.
                                                    10 minut roboty i działa świetnie

Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
                                                    Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
                                                    Moja szara myszka - Octavia 3
                                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773

Komentarz

Pracuję...